Porträtt Marianne Forsberg

Marianne Forsberg, signatur
Marianne Forsberg
Nygärdsvägen 13, 792 90 Sollerön
Tel 070-231 76 44,
e-post marianne@ateljehumlan.se

Om Marianne Forsberg

Marianne Forsberg (Bergström -49) född och uppvuxen i Västerås. Bor sedan 1979 i Dalarna, på den inspirerande ön Sollerön, omgiven av Siljans krusningar och skridskoblanka is. Här har jag min atelje. Ring gärna 070-231 76 44 och boka tid för en visning.

Ö-livets utmaningar och möjligheter har blivit något av en passion. På Öland och Byxelkrok har jag tillbringat mina barndoms och ungdoms somrar, med känslan, att vara hemma!

Bilderna är för mig dokument av minnen av inre och yttre upplevelser, fantasier om möjliga och omöjliga händelser. Jag tycker om starka färger och att att leka med perspektiv. Det är roligt att upptäcka nya möjligheter genom att tänja på ”reglerna” i de olika teknikerna.

Blir du glad när du ser mina bilder så har vi något gemensamt. Att skiljas från originalen är många gånger förenat med sorg. Men ett känslomässigt avsked innebär att vi har haft en nära relation. Jag vet att du som köper eller får en bild kommer att ta väl hand om den, eller hur?

Bilden är även ett gott redskap i mitt andra arbete som kognitiv terapeut, alkohol- och drogrådgivare.

De flesta av bilderna skapas och slutförs i ateljén på Sollerön. Ideérna till bilderna föds där jag befinner mig. Mina inspiratörer och lärare har varit Bo-Åke Adamsson, Tärna/Sala och Vaino Raunung, Handen och sinnenas Hus i Orsa.

Mitt behov av att få måla tycks öka med åren, vilket borgar för en stor produktion eftersom jag har tänkt att bli mycket gammal.Validerad enligt W3C XHTML 1.0